Kükü

IMG_2330

 

Yazın ən çox sevilən yeməklərindən biri də küküdür. Bir çox kükü növləri var, mən bu gün ən sadəsi olan göyərti küküsünü təqdim edəcəm. Bu yeməkdə əsas dad göyərti seçimidir. Hər kəs zövqünə görə seçim edə bilər. Mənim üstünlük verdiyim göyərtilər bunlar oldu.

Lazım olan ərzaqlar:

yumurta
kərə yağı
keşniş
şüyüd
kəvər
dağ keşnişi
göy soğanın yaşıl hissəsi
turşəng
duz, istiot

Hazırlanması:

Göyərtilər təmiz yuyulur, suyu çəkilir, sonra xırda-xırda doğranır. Yumurta əlavə edilib çalınır. Duz, istiot vurulur. Tavaya kərə yağı əlavə edib əridirik. Tam əriyib dağ olduqdan sonra yumurtalı göyərti qarışığını əlavə edirik. Bir üzü bişdikdən, qızardıqdan sonra, azca yağlanıb isidilmiş digər tavaya ehtiyatla çeviririk. Hər iki üzü qızardıqdan sonra kükü hazır sayılır.

54

01/05/2015 tarixində Mətbəximiz içində dərc edildi və , , olaraq etiketləndi. Daimi bağlantını seçilmişlərinizə əlavə edin. Bir şərh yazın.

Şərh yazın ki, Sizi tanıya bilim...

Sistemə daxil olmaq üçün məlumatlarınızı daxil edin və ya ikonlardan birinə tıklayın:

WordPress.com Loqosu

WordPress.com hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Google foto

Google hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Twitter rəsmi

Twitter hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Facebook fotosu

Facebook hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

%s qoşulma

%d bloqqer bunu bəyənir: