İsmayıllı mətbəxindən – Pip dolması

IMG_1263

 

Lazım olan ərzaqlar:
mal əti
quyruq
baş soğan
yumru düyü
kərə yağı
keşniş
şüyüd
nanə
sarıkök
duz, istiot

Hazırlanması: 

Ət soğan və quyruqla birgə ətçəkən maşından keçirilir. Göyərti doğranıb əlavə olunur. Duz, istiot, sarıkök vurulub yaxş-yaxşı qarışdırılır. Pip yarpağı yuyulur, bir qədər isti suda saxlanıb çıxarılır. Uzunsov formada bükülüb qazana yığılır. Bir qədər su əlavə olunub 1-2 saat orta odda bişirilir.

98

 

27/04/2015 tarixində Mətbəximiz içində dərc edildi və olaraq etiketləndi. Daimi bağlantını seçilmişlərinizə əlavə edin. 2 Şərh.

  1. Bu gün pip dolması bükmüşəm, yəqin ki, birinci və axırıncı dəfə olar. Yarpaqlar o qədər balaca idi ki, hətta iki-iki birləşdirib bükdüm, yenə də balaca oldu. Mən yarpaq bükəndə əsəbləşirdim, bu məni lap dəli elədi.
    Süfrənizə bərəkət, Sevinc, siz böyük hövsələ yiyəsi imişsiniz ki.

    Bəyən

Şərh yazın ki, Sizi tanıya bilim...

Sistemə daxil olmaq üçün məlumatlarınızı daxil edin və ya ikonlardan birinə tıklayın:

WordPress.com Loqosu

WordPress.com hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Twitter rəsmi

Twitter hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Facebook fotosu

Facebook hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

%s qoşulma

%d bloqqer bunu bəyənir: