“Şamaxı mütəkkəsi”

IMG_2198

Lazım olan ərzaqlar:

0,5 kq un
150 qram kərə yağı
2 ədəd yumurta
1/3 stəkan şəkər tozu
0,5 ç/q maya
Bir çimdik duz
Yoğrulana qədər süd

İçlik üçün:

0,5 kq qovrulmuş, qabığı təmizlənmiş qoz
0,5 kq şəkər tozu
Zövqə görə hil, vanil

Hazırlanması:

Şamaxı mütəkkəsini hazırlamaq üçün göstərilən ərzaqlarla xəmir yoğrulur, 1-1,5 saat saxladıqdan sonra kündələnir. Nə çox qalın, nə də çox nazik yuxa yayılır. Şəkildəki kimi kəsilir, içlik qoyulur (bu şirniyyatın içliyi, adətən, cemlə olmalıdır), rulet kimi bükülür, üzərinə yumurtanın sarısı çəkilib bişməyə qoyulur. Bu xəmirdən müxtəlif formada şirniyyatlar hazırlaya bilərsiniz. Yumurta sevməyənlər isə, üzərinə heç nə çəkmədən bişməyə qoyur, soyuduqdan sonra üzərinə şəkər kirşanı əlavə edirlər.

Безымянный

 

18/04/2015 tarixində Mətbəximiz içində dərc edildi. Daimi bağlantını seçilmişlərinizə əlavə edin. Bir şərh yazın.

Şərh yazın ki, Sizi tanıya bilim...

Sistemə daxil olmaq üçün məlumatlarınızı daxil edin və ya ikonlardan birinə tıklayın:

WordPress.com Loqosu

WordPress.com hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Google foto

Google hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Twitter rəsmi

Twitter hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Facebook fotosu

Facebook hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

%s qoşulma

%d bloqqer bunu bəyənir: